Dyrevennlig kosmetikk

Har du noen gang tenkt på hvordan kosmetikken du bruker ble til? Inntill noen få år siden var det utenkelig for meg at det fortsatt ble foretatt testing av produkter på dyr. Selv om det er avanserte hud- og øyetestser tilgjengelig på markedet, holder flere av de store merkene seg til de gamle rutinene. Den 11. mars i år kom det endelig et forbud mot dyretesting av kosmetikk i EU (gjelder også for EØS-land som Norge). Per i dag er det altså ikke lovlig å selge eller markedsføre produkter som er testet på dyr, MEN det er viktig å merke seg at kosmetikk fortsatt kan testes på dyr utenfor EU dersom produktene også selges utenfor EU. I Kina for eksempel er dyretesting påkrevd ved lov. 

Det er kjempebra at det har blitt opprettet et slik forbud, men det er allikevel viktig å være obs på produsenter som selger dyretestet kosmetikk utenfor EU. Ved å kjøpe kosmetikk som ikke er testet på dyr fra produsenter som selger dyretestett kosmetikk utenfor EU, er du fortsatt med på å støtte dyretesting. For å gjøre det litt lettere å holde styr på hvilke merker som bruker dyretesting i sin produksjon har Dyrevernalliansen laget en liste med oversikt over produkter og merker som ikke er testet på dyr og det som er testet på dyr.

♥ Listen over produsenter som ikke tester på dyr finner du her, mens listen over produsenter som tester på dyr finner du her. 

Vanlige forsøksdyr som rotter, mus, kanin og hund lever hele sine liv i små bur, i tillegg til at de utsettes for prosedyrer som påfører dem store smerter og ubehag. De kan ikke leve og oppføre seg normalt, som ofte fører til forstyrret adferd. Det er for eksempel ikke uvanlig at de utvikler selvdestruktiv adferd, som for eksemåel spise på sin egen kropp. 

Første gang jeg så listen over merker som tester på dyr fikk jeg helt sjokk. Jeg hadde virkelig ingen anelse om at dette var så vanlig i vår tid. Noen eksempler på kjente store merker som tester på dyr er ACO, Biotherm, Bobby Brown, Dior, Garnier, Guerilan, MAC, Max Factor, Maybelline, L'oreal, Mary Kay, Michael Kors, Nivea, Sunsilk, Wella og Yves Rocher.

♥ Noen merker som ikke tester på dyr er Bare Escentuals, Barry M, Define, GHD, Glo Minerals, Gosh, H&M, i.D Bare Minerals, Isadora, Lush, Makeup Mekka, Ole Henriksen, Prada, REN, Simple, SunSpa, The Body Shop, Too Faced og Victoria's Secret ♥ Hvis du lurer på hvaslags tannkrem, bind og tamponger, såpe osv. som ikke er testet på dyr finner du en oversikt over det her. 


Nå som du vet hva dyrene må gå gjennom for at du skal få ditt ferdige produkt, håper jeg at du i fremtiden er oppmerksom på hva du kjøper, slik at vi forhåpentligvis snart kan slutte å mishandle dyrene på denne måten. 

All informasjon er hentet fra nettsidene til NOAH og Dyrevernalliansen. 

Last ned appen "Dyretestet?" for å få en oversikt over hvilke produkter som er testet på dyr og hvilke som ikke er testet på dyr. Det er en helt gratis app utviklet av Dyrevernalliansen, og finnes for både Android og Apple. Med denne appen har du lett tilgang til å sjekke merker opp mot listen mens du er ute og handler :)

#dyrevennlig #dyretesting #dyreforsøk #dyrevernalliansen #noah #sminke

helvettehellerda

15.09.2013 kl.18:10

Du kan også laste ned en app som heter Dyrevennlig som forteller deg hvilke butikker som er pelsfrie :) Dette kan være til hjelp når du skal kjøpe inn en ny vinterjakke ;) Appen er laget av NOAH
Malin Prytz

15.09.2013 kl.19:36

helvettehellerda: Heidi!! Det var lenge siden <3 Den appen hadde jeg ikke hørt om, tusen takk for tipset! :)
mina

25.11.2013 kl.18:53

Nå har Kina åpnet for produkter som ikke er testet på dyr! Hurra :)
Malin Prytz

25.11.2013 kl.22:59

mina: åh så bra! Kommer nok til å skrive om dette og alt annet som har skjedd i det siste så fort eksamenstiden er over :)

Skriv en kommentarMalin Prytz

En blogg med hovedfokus på min hjertesak: dyrevelferd ♥

Kontakt: minhjertesak@hotmail.com

Follow on BloglovinBla i bloggen hits