Ric O'Barry's Dolphin Project

Delfiner må være noen av de vakreste skapningene som finnes. De regnes faktisk som å være en av jordens smarteste skapninger, og rangeres på andreplass etter mennesker når det kommer til intelligens. Når man ser på bilder av delfiner blir man automatisk dratt mot det varme smilet deres. Vi antar at delfiner alltid er glade siden de smiler hele tiden. Dette er en veldig vanlig missoppfatning de fleste har om delfiner.  
Richard O`Barry ble først kjent på 60-tallet for å ha fanget og trent de fem delfinene som spilte i den kjente TV-serien Flipper. Da Kathy, den ene delfinen som spilte Flipper, døde i armene hans, forstod O`Barry at det å fange og trene delfiner for å underholde mennesker var helt feil. O'Barry hevder at Kathy begikk selvmord. I 1970 grunnla han The Dolphin Project, dedikert til å befri fangede delfiner og lære mennesker rundt om i verden om situasjonen til delfinene. Han var også med i den Oscar-vinnende dokumentaren The Cove fra 2009, der de brukte hemmelige teknikker for å avsløre den årlige delfinjakten som foregår (!) i Taiji, Japan. The Cove
avslører hvordan mer enn 20 000 delfiner og niser (tannhval) blir slaktet hvert år i Japan, og hvordan kjøttet deres, som inneholder giftige nivåer av kvikksølv, selges som mat i Japan og andre deler av Asia - ofte merket som hvalkjøtt. Av og til har slakterne med seg delfintrenere som plukker ut potensielle delfiner som blir trent opp til å opptre i fornøyelsesparker. Taiji er verdens største leverandør av delfiner til delfinarier. De aller fleste i verden er ikke klar over at dette skjer. Formålet med The Cove er å skape verdensomspennende bevissthet rundt den årlige slaktingen samt farene ved å spise sjømat som er forurenset med kvikksølv, og å presse makthaverne til å sette en stopper for slaktingen. Så langt har kampanjen fungert - dvs. at det går i riktig retning. Før The Cove kom ut ble 2000 delfiner drept hvert år i Taiji, i fjor ble "bare" 800 drept. 

EDIT: Fredag 4. oktober sendes det en ny episode av Senkveld på TV2, der blant annet Thomas og Harald skal konkurrere i å lage delfinshow. Ettersom det er spilt inn i Tunisia, er det sannsynlig at de har vært i Friguia Park. Delfinene i denne parken er fanget ville, og det er derfor veldig sannsynlig at disse delfinene kommer fra nettopp Taiji. 


En av norges største bloggere, Sophie Elise, er opptatt av dyrevern - spesielt delfiner. I November reiser hun ned til Taiji for å se og oppleve the cove med egene øyne. Nedenfor har jeg lagt med videoen som ble postet på bloggen Save Japan Dolphins, der de snakker om hvorfor det er viktig å redde delfinvennene våre. 

Den 1. september startet den seks måneders lange delfinjakten igjen. Følg med på facebooksiden her for daglig oppdatering av prosjektet. Jeg har selv sett The Cove, og ble helt sjokkert over at noe sånt kan foregå i 2013. Det må være noe av det verste jeg noen gang har sett! For å fortsette fremgangen må flere få vite om hva som foregår i Taiji. Se dokumentaren og vis den til folk du kjenner! Se trailer nedenfor. 
 
4KRD8e20fBo 

Under har jeg lagt med en video av et foredrag holdt av to norske jenter som har vært i Taiji. 


Dette kan du gjøre for å hjelpe:

♥ Ikke kjøp billetter til delfinshow!

♥ Ikke kjøp billetter til å svømme med delfiner som er tatt i fangenskap!

♥ Vis "The Cove" til alle du kjenner, snakk om det - og vær med på å øke presset på Japan til å ende disse grusomme drapene

♥ Signer på disse underskriftskampanjene 

Tonje Kvamme

04.10.2013 kl.20:09

Tar av meg hatten for deg. Du er en fantastisk god blogger! Kommer til å følge med deg fremover. Kjempebra! Så utrolig flott at du setter fokus på de stakkars delfinene... ;(
Reidun Andresen

04.10.2013 kl.20:17

Takk,, vi trenger folk som deg !!
Malin Prytz

04.10.2013 kl.20:31

Tonje Kvamme: Åh, tusen takk! Det betyr mye. Fast leser av bloggen din, ser virkelig opp til deg :)
snuppelur

06.10.2013 kl.17:46

Når jeg var i Cuba så skulle vi svømme med delfiner, vi hadde med oss for lite penger til den plassen der delfinene var fordi det var veldig dyrt, men vi så på delfinshowet. Det var den værste plassen jeg noen gang har sett delfiner på! Vannet var spygrønt og fult av alger og de tingene som de skulle trikse med var rustne!

Er enig med deg i det du sier om delfiner, det er ikke bra. :-/
Malin Prytz

06.10.2013 kl.21:45

snuppelur: å nei, huff det hørtes ikke bra ut :(

Skriv en kommentarMalin Prytz

En blogg med hovedfokus på min hjertesak: dyrevelferd ♥

Kontakt: minhjertesak@hotmail.com

Follow on BloglovinBla i bloggen hits