Ja til dyrepoliti i Norge!

 

Det er ikke vanskelig å se at det er behov for dyrepoliti i Norge. Stadig dukker det opp avsløringer om at dyrevelferdsloven ikke blir overholdt, men det blir sjeldent prioritert. Vi trenger dyrepoliti!Argumentet vi hører oftest mot dyrepoliti er at vi allerede har Mattilsynet til å ivareta dyrenes interess. Mattilsynet er underlagt et departement som har som oppgave å fremme næringsinteresser - som ofte er i strid med dyrevern. De har riktignok mange flinke veterinærer, men dette hjelper desverre ikke da de blir pålagt å prioritere andre saker. 

I blant annet USA, England og Sverige har de det som blir kalt for dyrepoliti. Når andre land har klart å få til dyrepoliti, kan Norge klare det også!

I kveld sendes dokumentaren "Bare et dyr" i Brennpunkt på NRK1 kl. 21.30. "Vi ser det altfor ofte, bilder av torturerte kjæledyr i media. Så groteskt at vi snur oss bort og spør: Hvem i all verden kan finne på noe slikt? DEt får vi sjelden vite, fordi gjerningspersonene sjelden blir tatt og dømt. Brennpunkt følger flere tilfeller av seriedrap på katter både i Norge, Sverige og USA. I Norge overser politiet noe som svensk og amerikansk politi er svært opptatt av: De som bevisst skader dyr kan også angripe menneske.r Det viser både internasjonal voldforskning og studier som FBI i USA har gjort." Se dokumentaren her.

Mathilde

12.10.2013 kl.21:25

Jeg har også skrevet en blogg om nettopp dette, men med litt andre synspunkter. Vil gjerne at du leser den og sier meg hva du mener om mine :) Jeg er på en måte for, men mot. Rar sammenheng.

http://mathildemoo.blogg.no/1376562263_dyrepoliti.html

Skriv en kommentarMalin Prytz

En blogg med hovedfokus på min hjertesak: dyrevelferd ♥

Kontakt: minhjertesak@hotmail.com

Follow on BloglovinBla i bloggen hits