Om løveprosjektet

For å øke løvebestanden i Afrika har organisasjonen African Impact satt i gang et 4-stegs løverehabiliteringsprosjekt her i Antelope Park. Målet til prosjektet er å sette ut løveunger som er født av løver i fangenskap, og ut i nasjonalparker og reservater der de kan leve og utfolde seg fritt.
 Løver som har vært I kontant med mennesker kan ikke bli sluppet ut I det fri, og derfor har de opprettet dette 4-stegs prosjektet.

Som frivillige jobber vi under steg 1. Løveungene blir tatt fra moren sin når de er tre uker gamle. Fra de er seks uker blir de tatt med på turer i bushen et par ganger om dagen der de får mulighet til å bygge opp jaktferdigheter i sine naturlige omgivelser, både på dagtid og nattestid. Akkurat d
isse løvene kan ikke bli sluppet lenger enn til steg tre da de har vært I kontakt med mennesker. Grunnen til at vi tar de med på lion walks er for at de senere skal kunne oppdra og lære sine avkom å jakte osv.I steg to settes løvene ut på et større overvåket område der all kontakt med mennesker er kuttet ut. Her får de mulighet til å danne flokk og jakte. Løvene blir i steg to til flokken er stabil og ikke lenger trenger hjelp fra mennesker til å skaffe seg mat.I steg tre settes flokken ut på et enda større område langt borte fra mennesker hvor de har masse av jaktmulighete i tillegg til en konkurrerende art, typisk hyener. Under steg tre blir det født nye løveunger som blir oppdratt av flokken. I steg fire blir alle løveungene som ble født i steg tre sluppet ut i det fri i grupper eller flokk.

Kaya og Kundiso <3

Moving On

07.07.2014 kl.14:24

Høred helt helt heelt fsntastidk ut.

var på noe liknende i fjor. Sto lenge mellom valge på de du er på, eller prosjektet jeg selv reiste på.

det er virkelig en opplevelse for live.

hvor lenge skal du være? Jeg var i 5uker!:)

Reiste du via GoXplore?:)
Malin Prytz - i Afrika

07.07.2014 kl.18:28

Moving On: Det er helt fantastisk, ingen dager er like og langt i fra kjedelige. Nå kom jeg nettopp inn etter å ha slukket skogbrann i 4 timer liksom.
Jeg har vært en uke nå, og så skal jeg være to uker til :) Bestilte gjennom goxplore ja. De er kjempeflinke!
Moving On

07.07.2014 kl.19:15

Ja samme som meg da!

Bare at jeg var i Namibia.

Nyt det, for savne er helt på tryyyne sykt når du kommer hjem

Ingen skjønner din glede..

Du prater sykt mye om de første uka, så dabber det mer av siden venner begynner å bli lei osv.. daa er de savne melder seg!!!

Så nyr hvert eneste sekund kjære deg
Malin Prytz - i Afrika

07.07.2014 kl.22:57

Moving On: aw.. Hørt flere som har sagt akkurat det samme, så jeg har det i bakhodet. Prøver å ta masse bilder så jeg husker alt sammen om en stund også :) Dagene går altfir fort her...

Skriv en kommentarMalin Prytz

En blogg med hovedfokus på min hjertesak: dyrevelferd ♥

Kontakt: minhjertesak@hotmail.com

Follow on BloglovinBla i bloggen hits